RUNNING KAMP

Runningkampen (Jeugd)

Het T&F Camps Runningkamp wordt tegelijk met de reguliere (baanatletiek) kampen georganiseerd. Op dezelfde locatie, namelijk op de atletiekbaan van atletiekvereniging AV FIT in Zeist. Een schitterende locatie, midden in de bossen, naast een zwembad en naast een grote indoorsporthal, waar we naar uit kunnen wijken bij slecht weer. Het kamp bestaat uit een mix van hardlooptrainingen en funactiviteiten.

Programma

Het programma van het Runningkamp is een mix van training en fun. Er wordt veel in de bossen getraind en op de atletiekbaan. De trainingen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers door in niveau groepen te werken. Alle atleten krijgen de kans om op zijn/haar niveau leuke trainingen mee te maken. De hoofdtrainer en assistent hoofdtrainer worden ondersteund door de begeleiders die ook aanwezig zijn. Naast de aanwezige trainers komen er ook topatleten langs om training- en cinics te geven. Denk dan aan Thijmen Kupers, Richard Douma, Dennis Licht, etc.
De trainingen zijn een combinatie van algemene- en specifieke trainingen. Je moet hierbij denken aan algemene kracht- en conditieoefeningen, loopscholing, sprongkracht, blessurepreventie, voedingsadvies etc. Leren lopen met hartslagmeters en uitgebreid loopprogramma

Weekindeling en Leeftijden 2024

AtletiekkampenLeeftijden
Week 29, 14 t/m 20 juli Leeftijd 8 t/m 17 jaar
Week 30, 21 t/m 27 juli Leeftijd 8 t/m 17 jaar
Week 32, 04 t/m 10 augustusLeeftijd 8 t/m 17 jaar
Week 33, 11 t/m 17 augustusLeeftijd 8 t/m 17 jaar
 
RunningkampLeeftijden
Week 30, 21 t/m 27 juli Leeftijd 10 t/m 17 jaar
Week 32: 04 t/m 10 augustus Leeftijd 10 t/m 17 jaar

Leeftijden

De leeftijd die wij hanteren voor deze week is 10 t/m 17 jaar. Dus A-pupillen tot en met de B-junioren.

Indeling leeftijd per dorp en trainingen!
De atleten worden voor slapen en funprogramma per leeftijd ingedeeld in dorp jong, midden of oud. Dorp jong zijn alle atleten die nog op de basisschool zitten, dus tot en met de D1 junioren. Dorp midden en oud is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de leeftijden van deze inschrijvingen. Het kan ook zo uitkomen dat er alleen een verdeling is tussen dorp jong en dorp oud.

Voor de indeling van de atleten voor de running trainingen geldt dat alle atleten vanaf D1 junioren leeftijd ingedeeld wordt voor 4 trainings- eenheden verdeeld over 2 x 2 uur trainen op een dag. Tot en met de A pupillen worden 3 trainings- eenheden aangeboden met 1 extra fun onderdeel.
Echter er kan worden afgeweken van deze regel als de TC beoordeelt dat een atleet iets minder aan kan, of zelfs iets meer.

Kosten

De kosten voor het runningkamp bedragen € 495,- per persoon. Er is ook familiekorting. Voor elke tweede en daaropvolgende inschrijving van de zelfde familie wordt per kind € 25,- korting gegeven.

Hierbij is het volgende inbegrepen:

  • 7 dagen en 6 overnachtingen in een scoutingtent
  • Ontbijt, lunch, avondeten
  • Sportdranken tijdens de trainingen
  • Tussendoortjes als fruit en ontbijtkoek
  • T&F Camps T-shirt
  • T&F Camps Bidon
  • Professionele running trainingen
  • Demonstraties & clinics van topatleet
  • Compleet verzorgd funprogramma
  • Begeleiding voor de gehele periode

Ouders dienen zelf voor het vervoer van en naar het kampterrein te zorgen. Gelijk na inschrijving en betaling wordt er een bevestigings- email gestuurd.  Uiterlijk één maand voor aanvang van het kamp wordt de specifieke kampinformatie toegestuurd.

Locatie

T&F Camps organiseert de kampen bij AV FIT te Zeist. Zo ook het Runningkamp. Op het terrein ligt een prachtige atletiekbaan met een mooi clubgebouw. De atletiekbaan ligt midden in een bos en grote grasvelden in de omgeving. Naast de atletiekbaan ligt zwembad Dijnselburg. En niet te vergeten de sporthal waar wij gebruik van maken als het regent! Een perfecte combinatie voor trainen en funactiviteiten en dus voor een overgetelijk kamp!

De locatie voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een accommodatie voor atletiektrainingen en zomerkampen. Alle belangrijke vergunningen zijn toegekend.

Locatie gegevens:
Atletiekvereniging FIT
Badmeester Schenkpad 12
3705 GK Zeist

Ga jij ook dit jaar (weer) mee? Schrijf je dan in voor 1 april en profiteer van de vroegboekkorting!

Slapen in tenten op de atletiekbaan
Gedurende het zomerkamp slaap je met ongeveer 8 personen in een ruime tent aan de rand van de atletiekbaan. De tenten worden vooraf door de organisatie opgezet. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen tentdorp en de jongens en meisjes slapen gescheiden. Bij je inschrijving kun je aangeven of je bij vrienden/vriendinnen, trainingsmaatjes of familie in de tent wilt liggen. Dit kan alleen als je in dezelfde leeftijdscategorie valt.