KAMP­BEGELEIDING

Compleet team

Elke week staat er een volledig team klaar om de deelnemers een spetterende week te verzorgen. Het team bestaat voornamelijk uit ALO/PABO en CIOS studenten en jeugdtrainers van verenigingen. Het team van trainers wordt aangestuurd door een hoofdtrainer, zoals Wigert Thunnissen, Joep Janssen, Sybout Wijma, Steven Nuytink, Loek van Zevenbergen, Rody de Wolff en Loek van Zevenbergen, enzovoort.

Kampleiding: De kampleiding is verantwoordelijk voor alles wat er tijdens de kampen wordt georganiseerd. Zij sturen de stafleden aan en houden contact met alle begeleiders. Maar ook de administratie, catering, voorraad, etc. valt onder hun verantwoordelijkheid. Naast het contact met iedereen zorgen zij dat alles op het kampterrein goed verloopt. In de kampleiding zitten mensen met ervaring en zij staan rechtstreeks in contact met het hoofdkantoor van T&F Camps. De kampstaf bestaat uit twee kampleiders, twee technische atletiek coordinatororen, assistent kampleider, technisch coördinator, runner en EHBO’er.

Technische coördinator: Oud bondscoach en opleider Wigert Thunnissen stelt de atletiekprogramma’s van alle weken samen. Elke week zijn er twee (bekende) hoofdtrainers die verantwoordelijk zijn voor het atletiekprogramma en stuurt de trainers aan, of geeft zelf training. Het van te voren geschreven programma van Wigert is en blijft de leidraad!  Elke dag komen bekende trainers en/of atleten de training geven, ondersteund door de begeleiders. Onder de begeleiders zitten ook bekende en ervaren atleten en/of trainers, die springen dus elke dag bij. Zo wordt er elke dag een gevarieerd en inspirerend programma aangeboden. Tijdens de trainingen wordt er rekening gehouden met beginners tot en met gevorderden, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau training krijgt.

Fun coördinator: Tja deze taak is alleen weg gelegd voor de meest gekke, maffe begeleider(s) van het kamp. Iemand die altijd zin heeft in een lolletje, maar daarnaast het van te voren uitgeschreven funprogramma uitvoert en organiseert. Het kan zijn dat de fun coördinatoren van alle weken betrokken zijn bij het schrijven en bedenken van het funprogramma. Voor de uitvoering worden de fun coördinatoren bijgestaan door alle begeleiders.

Runner: Tijdens de kampen wordt er erg veel gegeten en gedronken en dit moet aangevuld worden. De runner is o.a. verantwoordelijk voor alle boodschappen en de voorraad in de keuken. Dit wel in overleg met de kampleiding. Daarnaast is de runner ook verantwoordelijk voor alle randzaken zoals stroom aanleggen, tenten controleren, materiaal wat stuk is en eventueel foto en film materiaal maken. De runner staat altijd in contact met de kampleiding en de dorpstaf.

EHBO: Op T&F Camps zijn er deelnemers die elke dag medicijnen moeten innemen. De EHBO zorgt ervoor dat dit bijgehouden wordt en dat de deelnemers op tijd de medicijnen krijgen. De EHBO’er is gekwalificeerd en zal altijd op de juiste wijze handelen bij een blessure. De deelnemers kunnen, als het nodig is, doorgestuurd worden naar de fysiotherapie praktijk waar T&F Camps een samenwerking mee heeft. Ook houdt de EHBO’er contact met andere hulpverleners als dat nodig is, denk hier bijvoorbeeld aan de tandarts.

Dorpsstaf: Per leeftijdsdorp zijn 1 of 2 stafleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het programma, onder leiding van de kampstaf. De dorpsstaf stuurt de tentbegeleiders aan en geven aan wat ze moeten doen per dag. Zij zijn een belangrijke schakel in de uitvoering en logistiek van het kamp. Ook treden zij op als coach van de tentbegeleiders en helpen bij problemen. De dorpstaffer is na de tentbegeleider, 1ste vertrouwenspersoon voor de kinderen. De dorpstafleden zijn vaak begeleiders die al vaker werkzaam zijn geweest bij T&F Camps en in staat zijn om een groep begeleiders aan te kunnen sturen.

Tentbegeleiding: De deelnemers slapen met 8 personen in ruime tenten aan de rand van de atletiekbaan. Per tent is er één begeleider (de tentbegeleider), die de gehele week het aanspreekpunt is voor de deelnemers. Deze begeleider is er tijdens alle activiteiten, assisteert tijdens atletiektrainingen, zorgt ervoor dat zijn/haar tent op tijd is en dat de deelnemers een te gekke week meemaken. De deelnemers hebben dus het meest contact met hun tentbegeleider. De tentbegeleiders staan altijd in contact met de dorpsstaf.

Aanmelden als begeleider

Kwaliteit, passie, fun en persoonlijke ontwikkeling zijn de waarden waar T&F Camps voor staat. Wij zien het als onze taak een omgeving voor de jeugd te creëren waarin deze waarden goed tot uiting komen. Dit betekent respect voor iedereen, integriteit in je doen en laten en het uitdragen van passie voor de sport. Onze begeleiders zijn open, betrouwbaar en enthousiast. En zorgen met elkaar voor een verantwoord en veilig kamp.

Herken jij jezelf in onze waarden, ben je minimaal 18 jaar, heb je ervaring met het begeleiden van kinderen en/of geven van atletiektrainingen en lijkt het je leuk om een of meerdere weken in het team van T&F Camps actief te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur dan je motivatie en je CV + foto naar kantoor@tfcamps.nl. Wanneer jouw brief ons aanspreekt nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Wie weet maak jij dan straks onderdeel uit van onze crew!

Voor de functie tentbegeleider/runner/dorpsstaf gaat onze voorkeur uit naar studenten of afgestudeerden van een ALO, SM&O, CIOS, Sport en Bewegen, SPW, SPH of PABO opleiding. Daarnaast hebben wij ook voorkeur voor verenigingstrainers met een niveau 2 en/of niveau 3 diploma van de Atletiekunie.

Let op vrije studiepunten! Bij de meeste opleidingen krijg je voor het begeleiden van een sportkamp vrije studiepunten, stage uren en/of het geldt als PVB. Is dit ook bij jou van toepassing? Geef dit dan op het aanmeldingsformulier aan zodra je die ontvangt van ons.