Selecteer een pagina

Atletiekkampen

Een T&F Camps jeugd atletiekkamp is één groot feest! Het programma bestaat uit een mix van atletiektrainingen en een uitgebreid funprogramma. Atletiek en fun een week lang, wie wil dat nu niet! De trainingen worden samengesteld en gegeven door verschillende bonds- en gekwalificeerde trainers. De trainingen worden aangepast aan de verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Tijdens de atletiekkampen traint de jongste groep ongeveer 2 uur per dag en de oudere groepen 4 uur per dag. Elke dag worden er diverse atletiek onderdelen aangeboden.

Voor de oudere leeftijdsgroepen proberen wij rekening te houden met de specialisatie van de atleten. Voor deze groepen bestaat het atletiekprogramma grofweg uit 2 onderdelen. De trainingen zullen een combinatie zijn van algemene- en specifieke trainingen. Je moet hierbij denken aan algemene kracht- en conditieoefeningen, loopscholing, sprongkracht, etc. Het tweede onderdeel van het atletiekprogramma bestaat uit de specialistische trainingen, waar we onderscheid hebben gemaakt in sprint/horden, springen, werpen en midden afstand.

Het funprogramma vindt met name ’s avonds plaats, vaak in de bossen rondom de atletiekbaan en kan bijvoorbeeld bestaan uit een bonte avond, spetterend feest, kampvuur, spooktocht , waterspelen bij warm weer en nog veel meer!

Onder het kopje ‘Algemene info’ op de hoofdpagina staat nog meer informatie over de organisatie!

Programma

Het programma
Het programma bestaat uit atletiek en fun. De trainingen worden aangepast aan de verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Tijdens de atletiek kampen traint de jongste groep (8-11 jaar) ongeveer 2 uur per dag en de oudere groepen (12-17 jaar) 2 trainingen van 2 uur per dag.

Atletiektrainingen
Het atletiekprogramma wordt samengesteld door verschillende (regio)bonds-  en gekwalificeerde trainers. Elke dag worden er diverse atletiekonderdelen aangeboden. Voor de oudere atleten proberen wij rekening te houden met de specialisatie van de atleten. Omdat de belasting van de trainingen niet te groot moet zijn, worden de trainingen vooral in clinicvorm gegeven. Een bekende coach of atleet legt het e.e.a. uit over techniek en doet het ook voor. De trainingen zullen een combinatie zijn van algemene- en specifieke trainingen. Je moet hierbij denken aan algemene kracht- en conditieoefeningen, loopscholing, sprongkracht, blessurepreventie, voedingsadvies etc. Tijdens de specialisatie trainingen wordt er onderscheid gemaakt in sprint/horden, springonderdelen, werponderdelen en midden afstand De kampen starten op zondagmiddag (14.00u) en eindigen op zaterdagochtend (11.00uur).

Weekindeling en Leeftijden 2020

AtletiekkampenLeeftijden
Week 30, 19 juli t/m 25 juli VOL
Week 32: 02 t/m 08 augLeeftijd 8 t/m 17 jaar
Week 33, 9 aug t/m 15 aug VOL
Week 34, 16 aug t/m 22 aug Leeftijd 8 t/m 17 jaar
 
RunningkampLeeftijden
Week 30, 19 juli t/m 25 juliVOL
Week 32: 02 t/m 08 augLeeftijd 8 t/m 17 jaar

Fun
Het funprogramma is net zo belangrijk als het atletiekprogramma! Elk jaar staat het volledige T&F Camps Funprogramma in het teken van een ander thema! Dit thema loopt als een rode draad door het funprogramma en het atletiekprogramma. Dus een afwisselend avondprogramma, met feesten, uitdagende bosspelen, competities tussen tenten, zwemmen en nog veel meer.

Kosten

Kosten De kosten voor het zomer atletiekkamp bedraagt €435,- per persoon. Tijdens de vroegboek korting, normaal tot 1 april ontvang je €30,- korting en betaal je dus maar €405,-! Vanwege de Corona crisis hebben wij besloten om de rest van 2020 de vroegboek korting aan te houden van € 405,- 

Hiervoor krijg je:

  • 7 dagen fun, 6 overnachtingen in de aanwezige tenten
  • Ontbijt, lunch, avondeten
  • Tussendoortjes als fruit en ontbijtkoek
  • Thee, Melk, limonade
  • T&F Camps T-shirt
  • Professionele atletiektrainingen
  • Demonstraties en clinics van topatleten
  • Compleet verzorgd funprogramma
  • Begeleiding voor de gehele week

Ouders dienen zelf voor het vervoer van en naar het kampterrein te zorgen. Binnen 14 dagen na het aanmelden voor een T&F Camp ontvangt u de bevestiging van de inschrijving met daarbij een factuur voor de betaling. Uiterlijk één maand voor aanvang van het kamp wordt de specifieke kampinformatie toegestuurd. Per week is er maar beperkt plaats, dus meld je snel aan!

Atletiekvereniging FIT

Locatie

Never change a winning team. Ook dit jaar maken we wederom gebruik van de prachtige locatie in Zeist die AV FIT ons ter beschikking stelt. Op het terrein ligt een prachtige atletiekbaan met een mooi clubgebouw. De atletiekbaan ligt midden in een bos en grote grasvelden in de omgeving. Naast de atletiekbaan ligt zwembad Dijnselburg. En niet te vergeten de sporthal waar wij gebruik van maken als het regent! Een perfecte combinatie voor trainen en funactiviteiten en dus voor een onvergetelijk kamp! De locatie voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een accommodatie voor atletiektrainingen en zomerkampen. Alle belangrijke vergunningen zijn toegekend.

Locatiegegevens:
Atletiekvereniging FIT
Badmeester Schenkpad 12
3705 GK Zeist

Slapen in tenten op de atletiekbaan
Gedurende het zomerkamp slaap je met ongeveer 8 personen in een ruime tent aan de rand van de atletiekbaan. De tenten worden vooraf door de organisatie opgezet. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen tentdorp en de jongens en meisjes slapen gescheiden. Bij je inschrijving kun je aangeven of je bij vrienden/vriendinnen, trainingsmaatjes of familie in de tent wilt liggen. Dit kan alleen als je in dezelfde leeftijdscategorie valt.