Algemene info

Ontstaan van T&F Camps

T&F Camps is opgericht vanuit sportmarketingbureau SportInspiration. Oprichter is oud tienkamper Enno Tjepkema. In zijn werk merkte hij dat er voor veel sporten kampen bestaan, maar niet in de atletiekwereld. En als atletiekliefhebber vond hij en zijn collega’s dat een gemis. Na flink wat brainstorm sessies en gesprekken is besloten om de atletiek kennis van Enno te combineren met de ervaring en kennis van SportInspiration op het gebied van evenementenorganisatie en marketing. In 2010 zijn de eerste T&F Camps jeugd atletiekkampen georganiseerd. Vanaf 2011 is het Runningkamp daarbij gekomen. Elk jaar worden de kampen geevalueerd en nemen we de bevindingen mee om het jaar daarna de kampen nog beter te maken.

De Atletiekunie is vanaf het eerste uur betrokken bij T&F Camps, zij ondersteunen het initiatief met advies als het gaat om het trainingsprogramma en de Atletiekunie helpt met het bekend maken van de kampen onder de jeugdatleten.

T&F Camps is aangesloten bij de Stichting LOS; de branchevereniging voor speeltuinen, kindervakanties, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen.

Betekenis T&F en het logo

T&F Camps is inmiddels een begrip in Atletiekend Nederland! Wij hebben een goede reputatie opgebouwd in nu bijna 15 jaar tijd.
In eerste instantie staat T&F voor ‘Track & Field’, de Amerikaanse benaming van atletiek. Het betekent zoveel als baan en veld onderdelen. Maar inmiddels betekent het veel meer. T&F staat ook voor ‘Training en Fun’. De vleugel in het logo is een Pegasus teken. In Amerika staat het Pegasus teken voor atletiek en hardlopen.

T&F Camps geloof

T&F Camps is niet een gewoon trainingskamp. Het is de week van je leven. Voor T&F Camps ‘zit je op atletiek’, erna is atletiek ‘jouw sport voor altijd’. T&F Camps draait om passie voor atletiek. Wij doen er alles aan om voor alle deelnemers een week met unieke en onvergetelijke belevenissen neer te zetten.
Wij vinden elk kind, elke atleet bijzonder. Iedereen verdient dus extra aandacht. Met een weldoordacht trainingsprogramma, opgesteld door vooraanstaande coaches met veel ervaring in de jeugdatletiek en talentontwikkeling, zorgen wij ervoor dat iedereen op zijn/haar niveau zich kan verbeteren. Leuke, uitdagende trainingen die je aan het denken zetten en waar je ook in de weken en maanden na de kampen nog mee aan de slag kunt. We krijgen bovendien elk kamp bezoek van topatleten en toptrainers die voor inspirerende clinics zorgen.
Waar de kampen bij de oudere kinderen al om plezier draaien, omdat je op die manier nu eenmaal het meeste leert, is dat bij de jongere kinderen al helemaal zo. Het funprogramma met sociale activiteiten zit in het DNA van T&F Camps, loopt als een rode draad door het programma heen, en beslaat bij de jongere deelnemers een nog groter deel van het programma.
Kortom, een inspirerend kamp met heel veel lol en leerzame trainingen in dienst van de sociale en sportieve ontwikkeling van het kind. Daar gaan we voor bij T&F Camps!

Eet smakelijk en speciale dieetwensen

Liefde gaat door de maag. Dus T&F Camps zorgt voor goed, gezond en lekker eten. Dat wordt verzorgt door de cateraar ‘Food & Mood’. Daar komen vier avonden heerlijke vers gemaakte maaltijden vandaan!  De andere twee avondmaaltijden verzorgen we zelf. Namelijk een barbecue en hamburger avond. Uiteraard ook met gezonde salade.
Tijdens het ontbijt en de lunch wordt een broodmaaltijd aangeboden. Elke dag vers brood van de bakker. Het ontbijt bestaat uit brood met zoete- en hartige belegsoorten. Daarnaast kunnen de atleten ook kiezen voor yoghurt en cruesli. De lunch bestaat ook uit een broodmaaltijd met een uitgebreide keuze uit beleg. Voor zowel het ontbijt als de lunch wordt er thee, melk en vruchtensap geschonken.

Heb je speciale dieet wensen, allergieën, vegetarisch, etc., dan houden wij daar natuurlijk rekening mee! Het is wel handig als dat van te voren aan T&F Camps wordt doorgegeven. Dat kunt u in het inschrijfformulier doen.

Veiligheid en kwaliteit

T&F Camps bestaat al sinds 2010 en de Atletiekunie draagt T&F Camps een warm hart toe. De kampen worden georganiseerd volgens strakke richtlijnen en worden verwerkt in uitgebreide draaiboeken en protocollen. Zo komen wij niet voor verrassingen te staan! De dagelijkse leiding van de kampen ligt in handen van een ervaren kampstaf en hun team van begeleiders, samen zorgen zij voor een super gezellig, inspirerend en veilig kamp:

 • T&F Camps volgt de richtlijnen van Stichting Los; branchevereniging Kindervakantieorganisaties
 • T&F Camps locaties voldoen aan alle brandweervoorschriften
 • Schoon en veilig kampterrein
 • 24 uur per dag toezicht
 • 1 begeleider per groepstent (maximaal 8 atleten), 2 stafleden per dorp
 • Begeleiders zijn bekend bij de T&F organisatie
 • Verantwoord programma volgens jeugdvisie Atletiekunie
 • Gekwalificeerde trainers, waaronder Toptrainers en topatleten
 • Dagelijks fysiotherapeut beschikbaar
 • EHBO op het terrein
 • Samenwerking met lokale medische hulpdiensten

7/Vragen en antwoorden

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hieronder niet vermeld, stel die dan via kantoor@tfcamps.nl of 020-6470285

 1. Is T&F Camps alleen voor hele fanatieke atleten?

Nee! Het kamp is voor iedereen die het leuk vindt om met atletiek bezig te zijn. Naast de atletiektrainingen, die iedereen op zijn/haar niveau kan afwerken, staan er o.a. ook veel leuke spelactiviteiten en een  bonte avond op het programma.

 1. Wat gebeurt er als ik zonder clubgenoten naar T&F Camps kom?

T&F Camps deelt de tenten zo in, dat iedereen met leeftijdsgenoten, clubgenoten of vrienden in een tent zit. Als je alleen naar T&F Camps komt, plaatsen we je in een tent waar meerdere leeftijdsgenoten zitten die zonder clubgenoten naar T&F Camps komen. Zo sluit je heel snel nieuwe vriendschappen en beleef je vanaf dag 1 een super gaaf kampweek. De begeleiders letten op dat je gelijk aansluiting hebt met nieuwe vrienden en vriendinnen

 1. Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt tijdens het inschrijfproces kiezen voor twee inschrijvingsmogelijkheden; iDeal en met Creditcard. Als u kiest voor iDeal kunt u meteen na de inschrijving de stappen volgen en betalen.

 1. Is gespreide betaling mogelijk?

Ja, dat is mogelijk, wij begrijpen dat het mensen soms beter uitkomt, dan helpen wij graag. Echter, hiervoor verzoeken wij u wel een verzoek in te dienen om een betalingsregeling af te spreken. Hierover kunt u contact opnemen met het kantoor via 020-6470285 of kantoor@tfcamps.nl.

 1. Ik heb een kortingscode, wat nu?

Op het inschrijfformulier staat bovenaan een vak ‘kortingscode’. Hier kunt u de kortingscode invullen. De korting wordt vervolgens automatisch verrekend met de totale prijs van de kampweek.

 1. Ik wil meerdere kinderen uit mijn gezin inschrijven, is er een familiekorting?

Wij bieden een familiekorting aan. Voor het 1ste kind betaalt u het dan geldende bedrag, voor elk daaropvolgend kind krijgt u € 25,- korting op de geldende prijs.

7. Indeling van leeftijden?

Zie hiervoor de pagina ‘Atletiekkampen’

 

Verzekeringen

Wij adviseren mensen om goed verzekerd deel te nemen aan de kampen. Natuurlijk is T&F Camps goed verzekerd. Maar de verantwoordelijkheid voor diefstal, verlies van spullen en onverwijld afmelden vanwege bepaalde omstandigheden, ligt bij de deelnemers zelf. Ook als een deelnemer na inschrijving opeens niet meer kan ivm blessure, prive omstandigheden, etc. Dan is het wel handig om een annuleringsverzekering te hebben. Daarom adviseert T&F Camps de deelnemers een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Dat moet je zelf regelen. Zie hiervoor ook de algemene richtlijnen van T&F Camps