Selecteer een pagina

Para atletiekkamp

T&F Camps is trots om, samen met de stichting Para Atletiek , het eerste atletiekkamp te kunnen organiseren voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het T&F Camps Para Atletiekkamp wordt tegelijk met de reguliere (baanatletiek) kampen georganiseerd. Het kamp bestaat uit een mix van atletiektrainingen en een uitgebreid funprogramma. Atletiek en Fun, een week lang, wie wil dat nu niet!
Uitgangspunt van het kamp is zoveel mogelijk samen te doen met de kinderen van het atletiekkamp, we streven naar zoveel mogelijk integratie. Het programma zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de andere T&F Camps kampen. In een aantal trainingen zal specifiek aandacht aan de handicap worden besteed door middel van unieke trainingen met de coach en atleten van Team Para Atletiek. Op een laagdrempelige manier zal informatie worden gegeven en worden de kinderen op een speelse manier uitgedaagd (juist op hun handicap). De aanwezige top-atleten zijn daarbij inspiratie en voorbeeld.

Programma

Het programma van het Para Atletiekkamp bestaat uit een mix van training en fun. Er wordt veel in de bossen getraind en op de atletiekbaan. De trainingen worden samengesteld en gegeven door verschillende bonds- en gekwalificeerde trainers. De trainingen worden aangepast aan de verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Speciaal voor dit kamp komen de coach en atleten van Team Para Atletiek (www.para-atletiek.nl) de trainingen ondersteunen. Hoe cool om van een wereldrecordhouder te horen hoe zij met haar handicap om gaat of van haar trainer tips te krijgen over jouw start. Naast de aanwezige trainers komen er ook topatleten langs om training- en cinics te geven. 
De trainingen zijn een combinatie van algemene- en specifieke trainingen. Je moet hierbij denken aan algemene kracht- en conditieoefeningen, loopscholing, sprongkracht, blessurepreventie, voedingsadvies etc. 
Tijdens de atletiekkampen traint de jongste groep ongeveer 2 uur per dag en de oudere groepen 4 uur per dag. Elke dag worden er diverse atletiek onderdelen aangeboden.

Weekindeling en Leeftijd

Het Para-kamp zal plaatsvinden in week 32 (4 t/m 10 augustus) en is toegankelijk voor kinderen van 10-12 en 13-15 jaar. Mocht Uw kind net iets jonger of ouder zijn en toch heel graag willen meedoen, neem dan alstublieft contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden er zijn. .

Kosten

Door de samenwerking met Stichting Para Atletiek kunnen we een kamp aanbieden voor € 375,- per persoon. 

Hierbij is het volgende inbegrepen:

  • 7 dagen en 6 overnachtingen in een scoutingtent
  • Ontbijt, lunch, avondeten
  • Sportdranken tijdens de trainingen
  • Tussendoortjes als fruit en ontbijtkoek
  • T&F Camps T-shirt
  • Professionele atletiek trainingen
  • Demonstraties & clinics van topatleten
  • Compleet verzorgd funprogramma
  • Begeleiding voor de gehele periode
  • Specialistische tips/trucs/aanpassingen voor je handicap

Ouders dienen zelf voor het vervoer van en naar het kampterrein te zorgen. Binnen 14 dagen na het aanmelden voor een T&F Camp ontvangt u de bevestiging van de inschrijving met daarbij een factuur voor de betaling. Uiterlijk één maand voor aanvang van het kamp wordt de specifieke kampinformatie toegestuurd. Voor het eerste Para-kamp is maar plaats voor 16 kinderen, dus meld je snel aan!

Atletiekvereniging FIT

De Locatie

Never change a winning team. Tenminste dat geldt voor de zomerkampen. T&F Camps maakt sinds 2010 gebruik van de atletiekbaan van AV Fit in Zeist. Het Para Atletiekkamp wordt net als de reguliere atletiekkampen op dezelfde locatie georganiseerd. Namelijk de atletiekbaan van AV Fit. Op het terrein ligt een prachtige atletiekbaan met een mooi clubgebouw. De atletiekbaan ligt midden in een bos en grote grasvelden in de omgeving. Naast de atletiekbaan ligt zwembad Dijnselburg. En niet te vergeten de sporthal waar wij gebruik van maken als het regent! Een perfecte combinatie voor trainen en funactiviteiten en dus voor een overgetelijk kamp!

De locatie voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een accommodatie voor atletiektrainingen en zomerkampen. Alle belangrijke vergunningen zijn toegekend.

Locatie gegevens:
Atletiekvereniging FIT
Badmeester Schenkpad 12
3705 GK Zeist

 

 

 

Slapen in tenten op de atletiekbaan

Gedurende het zomerkamp slaap je met ongeveer 8 personen in een ruime tent aan de rand van de atletiekbaan. De tenten worden vooraf door de organisatie opgezet. De tenten van het Para-kamp staan tussen die van de leeftijdsgenoten. Dus wel een eigen tent maar volledig geintegreerd in het tentdorp en dorpsleven. Bij je inschrijving kun je aangeven of je bij vrienden/vriendinnen, trainingsmaatjes of familie in de tent wilt liggen. Dit kan alleen als je in dezelfde leeftijdscategorie valt.

T&F Camps en Stichting Para Atletiek gaan ervoor zorgen dat je een waanzinnige week vol atletiek en fun gaat beleven, waarbij je handicap geen beperking hoeft te zijn!