header_image

kampbegeleiding

Elke week staat er een volledig team klaar om de deelnemers een spetterende week te verzorgen. Het team bestaat voornamelijk uit ALO/PABO en CIOS studenten en jeugdtrainers van verenigingen. Het team van trainers wordt aangestuurd door een hoofdtrainer (in 2016 bijvoorbeeld Pelle Rietveld, in andere jaren o.a. Marjan Olyslager, Marko Koers, Purcy Marte en Anthony Ott) .

Kampleiding: De kampleiding is verantwoordelijk voor alles wat er tijdens de kampen wordt georganiseerd. Zij sturen de stafleden aan en houden contact met alle begeleiders. Maar ook de administratie, voorraad en de catering houden zij in de gaten. Naast het contact met iedereen zorgen zij dat alles op het kampterrein goed verloopt. In de kampleiding zitten mensen met ervaring en zij staan rechtstreeks in contact met het hoofdkantoor van T&F Camps. In de kampstaf zit een kampleider, technisch coördinator, runner en ehbo’er.

Technische coördinator: Tijdens de week is er een vaste atletiekstaf die bestaat uit twee (bekende) hoofdtrainers. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele atletiekprogramma in de week. De TC verzorgt samen met de aanwezige begeleiders de trainingen. Zij bieden een gevarieerd programma aan van atletiektrainingen en atletiek spelletjes. En tijdens de trainingen wordt er rekening gehouden met beginners tot en met gevorderden, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau training krijgt.

Runner: Tijdens de kampen wordt er erg veel gegeten en gedronken en dit moet aangevuld worden. De runner is o.a. verantwoordelijk voor alle boodschappen en de voorraad in de keuken. Dit wel in overleg met de kampleiding. Daarnaast is de runner ook verantwoordelijk voor alle randzaken zoals stroom aanleggen voor licht, atletiekmateriaal klaar leggen samen met de andere begeleiders, materiaal wat stuk is en eventueel foto en film materiaal maken. De runner staat altijd in contact met de kampleiding en de dorpstaffen.

EHBO: Op T&F Camps zijn er deelnemers die elke dag medicijnen moeten innemen. De EHBO zorgt ervoor dat dit bijgehouden wordt en dat de deelnemers op tijd de medicijnen krijgen. De EHBO’er is gekwalificeerd en zal altijd op de juiste wijze handelen bij een blessure. De deelnemers zullen als het nodig is doorgestuurd worden naar de fysiotherapie praktijk waar T&F Camps een samenwerking mee heeft.

Dorpsstaf: Per leeftijdsdorp zijn twee stafleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het programma, onder leiding van de kampstaf. De dorpsstaf stuurt de tentbegeleiders aan en geven aan  wat ze moeten doen per dag. De stafleden zorgen ervoor dat het funprogramma goed georganiseerd wordt en dat per leeftijd de juiste spellen worden aangeboden. Daarnaast staan zij altijd in contact met de kampleiding en de TC over het verloop van het programma. De stafleden zijn vaak begeleiders die al vaker werkzaam zijn geweest bij T&F Camps en in staat zijn om een groep begeleiders aan te kunnen sturen.

Tentbegeleiding: De deelnemers slapen met 8 personen in ruime tenten aan de rand van de atletiekbaan. Per tent is er één begeleider (de tentleider), die de gehele week het aanspreekpunt is voor de deelnemers. Deze begeleider is er tijdens alle activiteiten, assisteert tijdens atletiektrainingen, zorgt ervoor dat zijn/haar tent op tijd is en dat de deelnemers een te gekke week meemaken. De deelnemers hebben dus het meest contact met hun tentbegeleider. De tentbegeleiders staan altijd in contact met de dorpsstaf.