header_image

ATLETIEKKAMPEN

Een T&F Camps jeugd atletiekkamp is één groot feest!  In 2014 nog eens meer, want T&F Camps is jarig en wordt vijf jaar oud!

Het programma bestaat uit een mix van atletiektrainingen en een uitgebreid funprogramma. Atletiek en fun een week lang, wie wil dat nu niet! De trainingen worden samengesteld en gegeven door verschillende bonds- en gekwalificeerde trainers. De trainingen worden aangepast aan de verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Tijdens de atletiekkampen traint de jongste groep ongeveer 2 uur per dag en de oudere groepen 4 uur per dag. Elke dag worden er diverse atletiek onderdelen aangeboden.

Voor de oudere leeftijdsgroepen proberen wij rekening te houden met de specialisatie van de atleten. Voor deze groepen bestaat het atletiekprogramma grofweg uit 2 onderdelen. De trainingen zullen een combinatie zijn van algemene- en specifieke trainingen. Je moet hierbij denken aan algemene kracht- en conditieoefeningen, loopscholing, sprongkracht, etc. Het tweede onderdeel van het atletiekprogramma bestaat uit de specialistische trainingen, waar we onderscheid hebben gemaakt in sprint/horden, springen, werpen en midden afstand.

Het funprogramma vindt met name ’s avonds plaats, vaak in de bossen rondom de atletiekbaan en kan bijvoorbeeld bestaan uit een bonte avond, spetterend feest, kampvuur, spooktocht , waterspelen bij warm weer en nog veel meer!

Onder het kopje ‘T&F Camps’ op de hoofdpagina staat nog meer informatie over de organisatie!